foto: Beau van Hout / Wielercafes.nl

Inschrijving Omloop der Wielercafes 2023 geopend

Laatste update: 2 januari 2023, 00:21 uur
Laatste update: 2 januari 2023, 00:21 uur

Met de start van het nieuwe jaar kijken we graag vooruit. Een nieuw jaar met nieuwe doelen, zoals de Omloop der Wielercafes die op 5 maart 2023 wordt verreden. De inschrijving van deze heuvelachtige toertocht is vanaf vandaag geopend.

Wat vorig jaar met een overweldigende eerste editie begon, krijgt dit jaar hopelijk een succesvol vervolg. In 2022 reden ruim 250 deelnemers vanaf wielercafé Cyklist in Eindhoven veelal hun eerste toertocht van het prille wielerseizoen. De heerlijke lentezon maakte dat de temperaturen rond het vriespunt toch een beetje als voorjaar aanvoelde. Vele gemotiveerde deelnemers en blije gezichten waren het resultaat. Het was dan ook een prachtig gezicht om iedereen zo te zien genieten van deze ideale seizoensopener.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2022 - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Omloop der Wielercafes 2022 - wielercafes.nl

Wielercafes.nl

Startlocaties

Dit jaar wordt er gestart vanaf twee wielercafés: Fixed Gear Coffee in Valkenburg en Café Coureur in Borgloon. Beiden liggen in de buurt van de grens tussen Nederland en België, waardoor de routes allemaal door zowel Nederland als België lopen. Zowel het Nederlandse als Belgische wielercafé is een van de weinigen in beide landen met meerdere vestigingen. Menig wielerliefhebber zal de schoonheid van deze startlocaties dan ook reeds kunnen bevestigen.

De tekst gaat onder de foto verder

Fixed Gear Coffee in Valkenburg - wielercafes.nl

foto: Fixed Gear Coffee

Café Coureur - wielrecafes.be

foto: Café Coureur

Pauzeplekken

Onderweg hebben deelnemers de mogelijkheid even bij te komen, op te warmen en hun reserves weer aan te vullen. Elke route kent minimaal één pauzeplek. Op de routes van 180 kilometer zijn dit er zelfs twee.

Omdat je vanaf twee startlocaties kan vertrekken gelden beide locaties ook als pauzeplek voor routes vanaf de andere startlocatie. Daarnaast is er op de routes van 180 km en op de route van 110 km een pauze bij Demarrage Coffee in Slenaken (NL). Hieronder vind je een overzicht van alle routes, startlocaties en pauzeplekken per route.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Omloop der Wielercafes 2023

Startpakket

Elke deelnemer meldt zich bij aankomst bij de startlocatie voor een startpakket. Deze bestaat mede dankzij de aangesloten partners uit een bidon, twee consumptiemunten voor koffie, thee, fris of lokale lekkernij bij de wielercafés op de route, een editie van Ride Magazine,  mulitfunctionele scarf van Rogelli, sportreep van BYE Nutrition, kettingsmeermiddel van Squirt lube en een wielergedicht van Wielerpoëzie. Deelnemers hebben ook de mogelijkheid om producten, zoals het magazine, na afloop van de rit op te halen bij de startlocatie.

De tekst gaat onder de foto verder

Routes

Alle routes lopen zowel door Nederland als België. Alle routes bevatte aardig wat hoogtemeters, zodat je lekker warm blijft.

Voor deelnemers die vanaf Fixed Gear Coffee starten is er de mogelijkheid uit routes van 110 km, 145 km of 180 kilometer. Wie vanaf Café Coureur vertrekt heeft de keuze uit 145 of 180 kilometer. Bij alle afstanden is het aantal hoogtemeters rond de 1.500. Een mooie uitdaging aan het begin van een nieuw wielerseizoen.

Klimmen
De pittigste beklimming op de routes van 110 en 180 km is volgens lokale kenners ‘Les Waides‘. Dit is een beste puist die tegen de Voerstreek aan ligt. Meer over deze beklimming lees je hier. Op de 145 km-route zijn er ook diverse beklimmingen onderweg, zoals wanneer je bij de klim ‘Altenbroek‘ de grens over steekt.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2023 - Impressie 110 km - wielercafes.nl (Les Waides)

foto: Côte Les Waides - Wielercafes.nl

Omloop der Wielercafes 2023 - Impressie - wielercafes.nl

foto: Altenbroek - Wielercafes.nl

Maximum aantal deelnemers

Dit jaar geldt er vanwege lokale regels een maximum deelnemersaantal van 250. Hierdoor is het voor deelnemers noodzaak tijdig in te schrijven. Zodra dit maximum aantal deelnemers is bereikt wordt de inschrijving gesloten. Inschrijven op de dag zelf is niet meer mogelijk.

De tekst gaat onder de foto verder

Omloop der Wielercafes 2022 - Vincent Photographie - wielercafes.nl (518)

foto: Omloop der Wielercafes 2022

Omloop der Wielercafes 2022 - wielercafes.nl

foto: Omloop der Wielercafes 2022

Inschrijven

Inschrijven kan online, via wielercafes.nl/omloop. Wil jij zeker zijn van deelname én profiteren van de vroege vogel-korting? Schrijf je dan nu in.

Op naar een heerlijke seizoensopener!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.