foto: Klaas de Scheirder

Oud-wielrenner opent Café Fringale

Laatste update: 31 augustus 2021, 12:13 uur
Laatste update: 31 augustus 2021, 12:13 uur

Na een uitgestelde opening was het 16 augustus 2021 dan eindelijk zover: oud profwielrenner Chris Boeckmans opent zijn eigen wielercafé. Hoogste tijd om kennis te maken met Café Fringale.

Al jaren voordat zijn wielercarrière begin 2021 officieel ten einde kwam hield Chris zich veelvuldig bezig met koffie. Als renner importeerde hij in 2016 al met een koffiemachine van La Marzocco uit Italië, de Ferrari onder de koffiemachines.

“Als belofte had ik al plannen bedacht om iets te doen in de koffiebranche. Maar toen ik prof werd, heb ik die plannen naar het achterplan verschoven.”

Gelukkig is hij die plannen in de tussentijd nooit helemaal vergeten. Via een samenwerking met koffiebrander uit Gierle ontwikkelde hij na veel proeven en aanpassen zijn eigen koffiemerk. Toen dat goed bleek te lopen besloot de Antwerpenaar daarnaast ook een eigen wielercafé te beginnen.

De tekst gaat onder de foto verder

"Fringale"

De naam van zowel zijn koffiemerk Fringale als zijn wielercafé Café Fringale verwijst naar zijn eigen jeugd.

“Al op jonge leeftijd ging ik mee met de wielerclub van mijn ouders in Schilde. Dan vergat ik ’s morgens alvorens de wielertocht wel eens te eten. We moesten dan stoppen bij de bakker omdat ik een ‘fringale’ kreeg. Een welbekende wielerterm uit het Frans voor ‘hongerklop’.”

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Sporza

Uitgestelde opening

Mede door een technisch probleem werd de opening van Café Fringale in Zoersel in eerste instantie uitgesteld, maar sinds 16 augustus 2021 is Café Fringale officieel geopend. Samen met zijn Canadese vrouw Marie-Claude runt hij het wielercafé, dat zich bevindt in de vroegere keuken van zijn eigen woonhuis in Zoersel.

Via een ingang aan de zijkant van het pand kom je in de mooie en verrassend diepe achtertuin. Behalve veel ruimte vind je hier ook een overdekt terras. Ideaal voor een koffiepauze tijdens een fietsrit.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Kristin Matthyssen

Toegankelijk

“Als renner heb ik vaak gemerkt dat fietsers niet welkom zijn in cafés. Wanneer we onze fiets voor het café zetten, hoorden we al te vaak: “Doe die fiets weg, we willen geen krassen.” Wij verzorgden onze fiets nochtans en konden er geen krassen mee maken.”

Boeckmans heeft als doel om Café Fringale zeer toegankelijk te maken voor alle soorten fietsers. Fietsen kunnen veilig worden gestald en ook met vieze wielertenues ben je van harte welkom. Daarnaast ontvangt Café Fringale uiteraard ook graag andere gasten.

“Ik wil dat iedereen zich welkom voelt in mijn café. Of het nu om een fietser, wandelaar of koffieliefhebber gaat. Iedereen zal zich op zijn gemak voelen.”

De tekst gaat onder de foto verder

Aanbod

Behalve zijn eigen koffieblends House Blend en Blend 13, diverse bieren en bagels is er ook huisgemaakt wortelcake, cheesecake en blizzballs (bolvormige koekjes van havermout, pindakaas en honing) verkrijgbaar. Ook de thee die wordt geschonken is alles behalve doorsnee: deze komt van Songbird, een direct-trade-thee uit Malawi. De mueslirepen die er verkrijgbaar zijn komen van Coup d’Barre, partner van onze toertocht Rondje Wielercafes.

In het wielercafé vind je daarnaast ook nog merchandise van het koffiemerk, zoals petten, T-shirts, wielerkleding en babykleertjes.

De tekst gaat onder de foto verder

Café Fringale in Zoersel - wielercafes.nl
Café Fringale in Zoersel - wielercafes.nl

B&B

Ondanks dat het wielercafé pas net geopend is zijn er al volop toekomstplannen. Zo hoopt het stel er een Bed & Breakfast toe te kunnen voegen aan hun wielercafé, in het pand ernaast.

Ben je in de regio Antwerpen? Neem dan eens een kijkje bij Café Fringale. •

foto: Klaas de Scheirder

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X