Nieuw: Koerscafé Gasselte

Laatste update: 23 augustus 2021, 12:10 uur
Laatste update: 23 augustus 2021, 12:10 uur

Wielercafés vind je verspreid door het hele land. Enkel in de provincies Flevoland en Drenthe ontbreekt het nog aan een wielercafé. Maar niet lang meer. Dit voorjaar wordt er een nieuw wielercafé geopend in Gasselte, Drenthe. Ondanks dat het pas over enkele maanden open gaat, hier alvast een voorproefje van het nieuwe ‘Koerscafé Gasselte‘.

Wie een bekend fietsgebied in Nederland zoekt zal wellicht niet als eerst aan de provincie Drenthe denken. Toch zijn hier steeds vaker wielrenners, mountainbikers en e-bikers te vinden. De Nationale Parken, vele fietsroutes en historische plekken zorgen voor een aantrekkelijk recreatiegebied. Doordat Gasselte op de Hondsrug ligt vind je er bovendien ook nog wat hoogtemeters.

Één van de trekpleisters in Drenthe is de VAM-berg. Sinds oktober 2018 ligt er een nieuw fietsparcours op deze berg (tevens bekend als Col du VAM) waardoor wielrenners en mountainbikers deze provincie steeds beter weten te vinden. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 10% is de VAM-berg bovendien een echte kuitenbijter te noemen.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: VAM-berg | RTV Drenthe / Fred van Os

Koerscafé Gasselte is gevestigd op het campingterrein van De Lente van Drenthe. Hierdoor is het mogelijk om vlakbij te overnachten in een trekkershut, chalet of je zelf meegebrachte onderkomen. Ideaal wanneer je wat meer de tijd wil nemen om het Drentse landschap op de fiets te verkennen.

Door de vele fietsroutes in de directe omgeving kan elke wielrenner of mountainbiker zich hier uren vermaken. Zo brengt deze heuveltocht bijvoorbeeld leuke variatie voor wielrenners. Mountainbikers kunnen er hun lol op met de 30 km lange mountainbikeroute Gieten-Gasselte die start bij Koerscafé Gasselte. Wil je graag ter plekke pas bepalen waar de route heen gaat, maar ken je de omgeving niet? Meld je dan bij het personeel, zij helpen je graag op weg met routetips.

Hoewel de inrichting nog niet compleet is zien de ontwerpen hieronder er alvast veelbelovend uit.

De tekst gaat onder de foto verder

Faciliteiten

Om het fietsen in de omgeving te stimuleren kun je hier stadsfietsen, kinderfietsen en mountainbikes huren. De ideale manier om de omgeving eens op een andere manier te verkennen. Kleine defecten laat je repareren in de werkplaats, zodat je snel weer veilig verder kan. Eenmaal terug bij Koerscafé Gasselte kun je jouw fiets afspuiten en veilig wegzetten, zodat je binnen in alle rust kan nagenieten op deze gloednieuwe locatie.

Binnen zal er ruim plaats zijn om te genieten van een gezonde lunch, lekker biertje of de klassieke appeltaart met slagroom. Ook hoef je niets te missen van de koers, deze wordt er live uitgezonden.

De tekst gaat onder de foto verder

Genoeg redenen om Koerscafé Gasselte een bezoek te brengen zodra het geopend is.

Wij zijn erg benieuwd en brengen je graag op de hoogte zodra de exacte openingsdatum bekend is. •

Niks missen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X