foto: Jan Zandee

Binnenkort: wielercafé in Schijndel

Laatste update: 11 juli 2022, 15:25 uur
Laatste update: 11 juli 2022, 15:25 uur

Wie op de kaart met het netwerk van wielercafés kijkt ziet al snel een gat in het noorden van Noord-Brabant. Tussen Breda (Kamu), Tilburg (Cargo Bikes ‘n Coffee), Eindhoven (Cyklist),  Zeddam (Berc Bike) en Amerongen (De Proloog) is momenteel namelijk nog geen wielercafé te vinden. Maar daar komt binnenkort verandering in.

Er wordt veel gefietst in Brabant. Uit een recent gepresenteerd kwaliteitsmonitor 2022 van het Landelijk Fietsplatform krijgt Noord-Brabant een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren. Hiermee scoort de provincie als één van de beste fietsprovincies van Nederland. De verwachting is dat het aantal fietsers in de provincie Noord-Brabant voorlopig alleen maar zal toenemen.

Brabantse wielercafés

Eind vorig jaar opende het derde wielercafé van Brabant de deuren, zoals je eerder al in ons nieuws las. Dit wielercafé Cargo Bikes ‘n Coffee in Tilburg werd in mei 2022 nog veelvuldig bezocht door pauzerende deelnemers van Omloop der Wielercafes. Toch blijft er nog volop ruimte over voor een nieuw wielercafé in Noord-Brabant. En dat zag ook Geertje Gloudemans, initiatiefneemster van een nieuw wielercafé in Schijndel.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Wielercafes.nl

Natuurgebied

Onderdaan de Vlagheiderberg in Schijndel moet het nieuwe wielercafé komen te staan. Wat vroeger een boerenbedrijf van Gerard en Ria Gloudemans was heeft ruim 25 jaar geleden geen doorstart gekregen. Een woning, een stal aan de weg en ruim natuurgebied bleven over. De bijna 5 hectare aan landbouwgrond werd hierna wel gebruikt voor bebossing, twee zwem- & visvijvers en een eendenkooi. In het stuk rustgevende natuur rondom de wateren vind je naast vele wilde bloemen ook nog een bijenhouderij, een vogelkijkhut en een zwaluwoever. Het gebied dat grenst aan de Eerdse Bergen, Bossen en Heide is een oase van groen, water en rust. De familie Gloudemans bestaat duidelijk uit liefhebbers van de natuur.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Vereniging De Vlagheide

Inspiratie

In 2019 bezocht de dochter van Gerard en Ria het Eindhovense wielercafé Cyklist. Hier zag zij een café waar alles uit de wielersport samen kwam. Van de authentieke racefietsen aan de muur tot het kunnen volgen van de mooiste koersen op een groot scherm. Het idee om zelf een wielercafé te beginnen heeft haar sindsdien nooit helemaal los gelaten. Een prachtige ontmoetingsplek creëren voor mensen met liefde voor de wielersport.

Van boerenbedrijf naar wielercafé

In 2019 kwam de toekomst van het terrein aan de orde bij de familie Gloudemans. Wat doen we met het terrein wanneer Gerard en Ria dit niet meer onderhouden? Dochter Geertje Gloudemans twijfelde geen moment en bracht haar idee om een eigen wielercafé op te zetten direct ter sprake. Hierbij zou de oude stal die in de jaren ’70 door vader Gerard nog werd gebouwd zoveel mogelijk intact gehouden worden. En zo was het begin van een gloednieuw wielercafé met de naam Village Départ geboren.

De tekst gaat onder de foto verder

Village Départ in Schijndel - wielercafes.nl

foto: Jan Zandee

Vlagheide in Schijndel - wielercafes.nl

foto: Omroep Meierij

Village Départ

De opzet van het nieuwe wielercafé in Schijndel zal veel breder zijn dan alleen een café. Zoals ook bij andere wielercafés in Nederland en België wordt de kans aangegrepen om verwante diensten aan te bieden. Het wielercafé Village Départ in Schijndel gaat dit opsplitsen in vijf onderdelen. Meer hierover lees je zodra de opening nabij is.

De tekst gaat onder de foto verder

foto: Jan Zandee

Opening

De verwachting is dat wielercafé Village Départ tijdens ‘t voorjaar van 2023 voor het eerst de deuren zal openen.

Niks missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief! •

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Laatste nieuws

Deel dit bericht:

Vergelijkbare nieuwsberichten

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt.

Laatste nieuws

Contact

Door bovenstaand contactformulier te verzenden geef je toestemming om de ingevoerde gegevens te verwerken en mogelijk te gebruiken om contact met je op te nemen. Meer informatie

Wielercafes.nl maakt gebruik van cookies

Door verder te gaan ga je akkoord met ons cookiebeleid.
Meer uitleg vind je in de Privacyverklaring.

X